Навушники: типи підключення, види та класифікації

Навушники, це один з найпопулярніших аксесуарів в наші дні. Завдяки розвитку технологій кожен користувач може насолоджуватися улюбленою музикою не тільки не заважаючи іншим, але й отримуючи враження, нібито він знаходиться на концерті.

Величезна кількість режимів, ручні настройки еквалайзера та різноманітність використовуваних драйверів — все це дарує користувачеві можливість підібрати гаджет за смаком.

Але які навушники доступні на ринку? На які навушники варто звернути увагу та який тип підключення варто вибрати?

Різновиди навушників та їх особливості

Технології не стоять на місці у всіх напрямках, в тому числі й в ніші аудіо пристроїв. Завдяки розвитку та використанню більш досконалих матеріалів розробники отримують можливість передавати звук високої якості, та від моделі до моделі якість звуку стає все краще.

На якість відтворення впливає безліч факторів, про них ми й поговоримо докладніше.

Для того, щоб вибрати ідеальні навушники для своїх потреб, користувачеві перш за все необхідно познайомитися з їх видами й тим, для чого вони використовуються. Перелік найпопулярніших різновидів навушників виглядає наступним чином:

  • Навушники закритого типу — використовуються всюди. Навушники закритого типу можуть бути як накладними, так і повнорозмірними. Їх відмінною рисою є закрита чаша з якої звук не випливає в навколишнє середовище.

60b48fcb43bfa.jpg

  • Відкриті навушники — призначені для фахівців, що працюють з мікшуванням. Також вони відмінно підходять для ПК, але врахуйте, що звук буде чути як в навушниках, так і за їх межами.

60b48fde9fa47.jpg

  • Накладні навушники — відрізняються від повнорозмірних лише своїми розмірами та рівнем комфорту. Через розмір чаш такі навушники важать відчутно менше, але з огляду на метод посадки такі навушники можуть приносити дискомфорт через тиск на вуха. Тому такі навушники не підходять для тривалого прослуховування музики.

60b4900a236b4.jpg

  • Повнорозмірні навушники — даний тип навушників славиться своїм якісним звучанням. Повнорозмірні навушники можуть повністю закрити вушну раковину — створюючи при цьому ефект шумозаглушення. Крім того, великі чаші дозволяють розміщувати драйвери значних розмірів, що позначається як на гучності навушників так і на якості їх звучання.

60b4901ea08ea.jpg

  • Внутрішньоканальні навушники — такі навушники мають невеликий розмір, а їх головною відмінною рисою є те, що встановлюючи їх у вушний канал ви повністю його перекриваєте — створюючи при цьому ефект шумозаглушення.

60b4903565863.jpg

  • Навушники вкладиші — не можуть забезпечити природного шумозаглушення, а тому часто використовуються у повсякденному житті. Завдяки тому що звук може проникати крізь навушники — вони не створюють перешкод навколишньому шуму та користувач може пересуватися по жвавих вулицях не боячись не почути небезпеку.

60b490469110b.jpg

  • Bluetooth навушники — даний тип навушників передбачає, що замість звичного проводового підключення до смартфона використовується технологія бездротового підключення. Такі навушники як правило з’єднані між собою проводом, а сигнал з пристрою на навушники передається за допомогою бездротових технологій.

60b4906105cf6.jpg

  • Навушники з шумозаглушенням — даний тип навушників варто виділити в окремий різновид тому, що домогтися якісної шумоізоляції програмним шляхом вкрай складно. Така функція є в моделях середнього та топового цінового сегмента.

60b49079dc4ce.jpg

Крім різновидів навушники також діляться за типом підключення. Навушники можуть бути підключені за допомогою:

  • Mini-Jack
  • Jack.
  • Micro-Jack
  • Підключення по USB
  • Bluetooth

Преміальні навушники на ринку в наші дні як правило поставляються разом з проводом і відповідними роз’ємами. Попри це, навушники, що використовують бездротову передачу даних — також можуть подарувати вам безліч емоцій і новий рівень комфорту під час прослуховування улюблених пісень. Ознайомтеся з каталогом товарів інтернет-магазину Soundmag та придбайте навушники, які вам сподобалися найбільше.