Початок липня на Львівщині позначився зростанням кількості вакансій

Початок червня на Львівщині позначився зростанням вакансій по працевлаштуванню. Це добрий показник, який свідчить про підвищення кількості робочих місць. На жаль усієї проблеми він не знімає, але й не говорить про погіршення ситуації на ринку праці.

За даними обласного центру зайнятості, восени було запропоновано три тисячі вакансій, а на початку літа цей показник перевищив вже чотири тисячі.

Грунтуючись на заявках підприємств, організацій, установ початок червня зазначився пропозиціями в кількості 4391, де:

  • пропозиції для робітників склали 64% (2768 вакансій);

  • службовцям було запропоновано — 27% (1235 робочих місць);

  • людям без професійних навичок — 9% (388 місць).

Хто потрапив у десятку найбільш затребуваних

Першу позицію очолила вакансія водія автотранспортного засобу. Потім йдуть швачки та двірники. Четвертими до списку потрапили поліцейські, далі йде монтер з кабельного виробництва.

За данними стрийського центра зайнятості, станом на 1 червня безробітних людей, які шукали роботу було понад 4 тис. Конкуруючих за одну вакансію було 6 людей на одне робоче місце, тоді як січень зазначився цифрою в 9 безробітних на одну пропозицію.

Які професії увійшли до «десятки безробітних»

На перше місце потрапили продавці продовольчих та непродовольчих груп товарів. Продавці-консультанти та оператори котельних, бухгалтери, спеціалісти державних служб. Також, під значним процентом безробіття опинились водії, кухарі, прибиральники, менеджери зі збуту та представники управляючого складу підприємств, компаній.

Загалом, статистичні позначки початку 2021 року свідчать про потужний рівень безробіття по всій Львівській області, його зростання дійшло до 75%. Особливий пік було зафіксовано фактично на самому початку карантину, тобто у березні 2021 року.

Будемо сподіватися, що ситуація на ринку праці Львіщіни буде стабілізуватися і в найближчому майбутньому ми будемо спостерігати тільки зростання вакантних робочих місць та зменшення проценту безробіття. Бо на думку мешканців Львівщини, безробіття — це найбільш болюча проблема на сьогодні, особливо це відчувається в прикарпатському регіоні та віддалених гірських містечках львівщини.

В статті використанні статистичні данні ресурсу: https://obyava.ua/ua/rabota/stryy та інформація наданна представником Львівського міського центру зайнятості.

Оставьте первый комментарий

Оставить комментарий

Ваш электронный адрес не будет опубликован.